Základní škola
a Mateřská škola
Rudník

Rudník 407, 543 72, Rudník
Tel.: 499 440 121, 725 020 704
ŠDŠKŠJ

Projektový den v MŠ- UČÍME SE HROU

Projektový den v MŠ- UČÍME SE HROU

Naším cílem je vaše děti rozvíjet po všech stránkách, a tak jsme se tentokrát zaměřili na polytechnickou výchovu. Odborník na edukační hry, hračky a didaktické pomůcky pan Dupal připravil dětem velmi zajímavé dopoledne. Dohodli jsme se, že se v rámci projektového dne zaměříme zejména na rozvoj hrubé i jemné motoriky, logického myšlení, trpělivosti, předmatematickou gramotnost, kreativitu a manuální zručnost. Neopomenuli jsme ani rozvoj zrakového a sluchového vnímání.

Projektový den byl rozdělen na dvě části. V prvé odborník připravil dětem spoustu stanovišť s didaktickými pomůckami, stavebnice, edukačními hrami a vyzval děti k ,, práci“ a hraní s nimi. Jednotlivá stanoviště různě obmněňoval, vedl děti k řešení a hraní. Vše si děti mohli vyzkoušet, experimentovat, vybírat to, co je zaujalo, diskutovat a hledat řešení.

V druhé části, zaměřené na rozvoj hrubé motoriky, prostorové orientace, obratnosti a pohybové aktivity připravil odborník J. Dupal sportovní vyžití. Přivezl spoustu sportovních pomůcek, sestavil překážovou dráhu, kterou v průběhu obměňoval, povzbuzovat děti, vysvětloval, názorně předváděl a děti si zcela získal. Na závěr si děti zahrály postřehové hry s míčem a různé štafetové hry.

Celé dopoledne s projektovým dnem UČÍME SE HROU s odborníkem panem Janem Dupalem si děti náramně užily, byly spokojené s úsměvy na tváři. A to ještě neví, že některé z pomůcek, her a hraček objeví pod naším vánočním stromečkem.

Na stránkách mš rudník.rajče.idnes.cz naleznete spoustu momentek z tohoto dopoledne, tak zkouněte.

© 2019 Rudník - všechna práva vyhrazena | Webdesign: WP4you.cz |